Sede de PEMSA PEMSA Contacto


 

 

 

Oficina Virtual per a reunió d´empreses

PROJECTE PILOT "OFICINA VIRTUAL PER A REUNIONS D'EMPRESES"
VIRTUAL BUSINESS OFFICE (VBO)
Novembre 2002-febrer 2004

INTRODUCCIÓ

Promoció Econòmica de Moncada, S.A. (PEMSA) ha participat en este projecte pilot finançat per la Comissió Europea que ha tingut com a objecte facilitar a les Xicotetes i Mitjanes Empreses (en avant, pimes) de Moncada la possibilitat de contactar amb altres pimes d'Europa.

S'ha partit de la base que el major problema per a les pimes a l'hora d'exportar els seus productes i establir relacions comercials se centra en la dificultat de trobar socis adequats en tercers països. Per a pal·liar esta qüestió, la Comissió Europea va finançar este projecte pilot la finalitat de la qual ha sigut superar les dificultats de comunicació de les empreses per mitjà de la col·laboració d'entitats públiques que col·laboren amb les pimes.

OFICINA VIRTUAL PARA REUNIONES DE EMPRESAS

En este sentit, és normalment acceptat el fet que les missions comercials suposen un alt cost en temps i diners per a les empreses que només poden permetre's aquelles dotades de determinats recursos, sent en la majoria dels casos massa onerosos per a qualsevol PIME, factor que suposa en definitiva un important obstacle en les relacions comercials entre les pimes europees.

Este projecte pretén superar este problema per mitjà de la concertació prèvia de contactes comercials per mitjà de la posada a disposició de les tecnologies de la informació per part de les entitats més pròximes a les pimes (en el nostre cas, PEMSA), de manera que la busca i primer contacte comercial no resulten gens onerosos per a les empreses.

OBJECTIU

Ajudar a les pimes a trobar socis adequats amb l'ajuda de la "Oficina virtual" organitzant reunions (videoconferències) amb altres empreses, prèviament seleccionades pels altres socis del projecte segons el perfil sol·licitat. Utilitzant Internet (concretament, programes gratuïts com "Net Meeting" o "CuSeeMe") i una simple càmera web, s'estalvien els costos de viatges en temps i diners, factors que dificulten la labor d'exportació de les PIMES. Estem davant de la creació d'una xarxa de gran utilitat per a les PIME, més encara tenint en compte el caràcter tradicionalment exportador de les pimes valencianes.

Este servici s'ha prestat de forma completament gratuïta a càrrec de personal de PEMSA, incloent la traducció de l'entrevista.

SOCIS PARTICIPANTS

Euro Info Centre (EIC en avant) de Varsòvia, Polònia.
EIC Glasgow, Escòcia.
EIC Durham, Anglaterra.
PEMSA-Ayuntamiento de Moncada (València, Espanya).
EIC Trier, Alemanya.
EIC regió de Mälar, Västerås, Suècia.
EIC Narva, Estoniana.

MATERIAL

Este projecte pilot s'ha basat a procurar el màxim aprofitament i simplicitat de recursos humans i tècnics. D'esta manera, cada soci ha utilitzat els seus propis recursos de Maquinari (inclosa webcam) i s'ha provat els distints tipus de programari gratuït per a videoconferències disponibles en la xarxa, sent utilitzades les pròpies oficines per a realitzar les videoconferències. Una guia d'usuari ha sigut produïda i distribuïda als socis del projecte per a coordinar una senzilles regles per a la coordinació tècnica del projecte.

Reunión transnacional del proyecto

El dissabte 14 de juny del 2003 va tindre lloc una va reunir transnacional en a l'Ajuntament de Moncada per a coordinar la gestió del projecte. D'esquerra a dreta: Christina Söderstrom (EIC Mäla regi, Suècia), Diego Roma (ADL PEMSA), Colin Bell (EIC Mälar regi, Suècia), Judi Mcdonagh (EIC Glasgow, Escòcia) i Andrzej Szewczyk (EIC Varsòvia, Polònia).

SEGUIMENT, RESULTATS I DIFUSIÓ DEL PROJECTE

A fi de facilitar la coordinació del projecte entre els socis participants, s'han celebrat tres reunions transnacionals (veure fotos) que han tingut lloc a Varsòvia (Polònia) al novembre del 2002, Moncada (València) al juny del 2003 i Trier (Alemanya) al desembre del 2003.

En el marc del projecte, s'ha aconseguit la realització de zinc videoconferències d'empreses de Moncada amb altres dels altres països participants (Suècia, Estoniana i Escòcia), estant planificades mes encara que ja fora de projecte (Polònia).
Quant a la difusió local del projecte, en data 24 de febrer del 2003, és va realitzar un publitramesa de l'Ajuntament de Moncada dirigit als principals empreses industrials i de servicis del municipi. D'altra banda, s'ha informat i estat en tot moment en constant coordinació amb l'Associació Empresarial de Moncada (AEMON) per a encoratjar la participació dels empreses associades.

Pel que fa a mitjans de comunicació, ha sigut publicada el 12 de desembre del 2002 una nota de premsa en els principals diaris regionals informant sobre el projecte.

D'altra banda, este projecte va ser objecte d'un reportatge d'uns deu minuts de duració en el programa “Europa al dia” del canal PUNT DOS de la televisió pública valenciana, emes el diumenge 4 d'abril del 2004.

DURACIÓ DEL PROJECTE.

1 de novembre del 2002 fins a 29 febrer del 2004.

No obstant, la majoria dels socis han expressat el seu desig de prosseguir amb la realització de videoconferències al marge del projecte a petició dels pimes del seu entorn.

Al finalitzar el projecte, cada entitat participant ha elaborat un informe resumint la seua participació així com l'acollida i els resultats aconseguits per mitjà de la realització de videoconferències per part dels pimes del seu entorn.