Sede de PEMSA PEMSA Contacto


 

 

 

Inauguració Business Center of Cahul

Finalitza el projecte Tacis de l'Ajuntament de Moncada.

El projecte Tacis de l'Ajuntament de Moncada cofinançat per la Comissió Europea titulat BCC (Business Center of Cahul, Centre de Negocis de Cahul) va finalitzar al maig del 2005, havent-se completat en la seua totalitat la seua implementació en els tres països participants.

En este sentit, el projecte va culminar a finals de maig amb la inauguració oficial d'un centre de suport a les pimes en la ciutat de Cahul (sud de Moldàvia), així com per mitjà de la recent posada en funcionament d'una xarxa de cooperació empresarial transfronterera, que enllaça telemàticament tal centre amb les principals institucions econòmiques relaciones amb la cooperació empresarial en la ciutat romanesa de Galati.


Inauguració del Centre d'Empreses de Cahul (Moldàvia).24 de maig del 2005.

El programa Tacis de la Comissió Europea té com a finalitat la prestació de suport i assistència per a afavorir la transició a l'economia de mercat, el reforç a la democràcia i la societat civil i l'establiment de l'estat de dret dels països pertanyents a la Comunitat d'Estats Independents i Mongòlia. És de destacar que esta la segona ocasió en què l'Ajuntament de Moncada implementa un projecte de cooperació al desenvolupament en països De l'Est d'Europa i l'antiga Unió Soviètica.

Al llarg dels 18 mesos que ha durat este projecte, l'Ajuntament de Moncada (a través de l'empresa pública PEMSA) ha contribuït transferint la seua experiència en matèria de promoció econòmica en el disseny del centre i en la formació de personal moldau encarregat de la seua posada en funcionament, en estreta col·laboració amb els altres socis del projecte (Ajuntament de Cahul, el Consell Provincial de Galati, el Raion de Cahul i la Cambra de Comerç de Galati).

Reunió de l'equip de direcció del projecte en Galati. 23 de maig del 2005. En la imatge, la delegació de l'Ajuntament de Moncada encapçalada per l'alcaldessa Sra Concha Andrés i el president de PEMSA D. Miguel Gallego

Entre les activitats més interessants desenvolupades, destaca la primera missió comercial espanyola a Moldàvia organitzada per PEMSA amb 8 empresaris de Moncada, així com la realització de nombrosos contactes institucionals i empresarials interessants per a estretir relacions de cooperació amb diverses entitats a Romania i Moldàvia.


D'altra banda, en l'última reunió de direcció del projecte celebrada en la ciutat romanesa de Galati, l'alcaldessa de Moncada Concha Andrés i el president de PEMSA Miguel Gallego van manifestar la voluntat de mantindre els ja tradicionals vincles de la ciutat de Moncada amb estes regions romaneses i moldaves per mitjà de nous projectes de cooperació d'índole social, cultural i empresarial, dona´t en este últim cas a l'interés suscitat en les empreses del municipi a aprofitar les interessants oportunitats de mercat que oferixen estos dos països De l'Est d'Europa.

Esta disposició és també compartida pels socis del projecte, especialment el Consell Provincial de Galati, molt interessats a establir i aprofundir les seues relacions amb institucions públiques de la Comunitat Valenciana.

D'esquerra a dreta, Gheorghe Zagorodnii alcalde de Cahul, Sra Concha Andrés alcaldessa de Moncada, Marcela Sighinas Vicepresidenta del Consiliul Judetului Galati i D. Miguel Gallego president de PEMSA.