Sede de PEMSA PEMSA Contacto


 

 

 

Introducció

PROJECTE TACIS CROSS BORDER CO-OPERATION SPF 61-136/93
“ BUSINESS CENTER OF CAHUL (BCC): ENHANCING THE SUPPORT OF MOLDOVAN SMALL AND MÈDIUM ENTERPRISES”
Desembre 2003-maig 2005

INTRODUCCIÓ

La Comissió Europa ha aprovat l'execució d'un projecte de cooperació al desenvolupament Tacis Cross Border Co-operation presentat per l'Ajuntament de Moncada per a la seua implementació en les ciutats de Cahul (Moldàvia) i Galati (Romania), tenint com a objecte la creació d'un Centre de Suport a les Empreses en la ciutat de Cahul així com la constitució d'una xarxa transfronterera de Centres de Suport a les Empreses entre Romania i Moldàvia.

L'execució del projecte va a càrrec de l'empresa municipal PEMSA, sent esta la segona ocasió en què s'implementa un projecte de cooperació al desenvolupament en països De l'Est d'Europa i l'antiga Unió Soviètica a càrrec de l'Ajuntament de Moncada.

Delegación del Ayuntamiento de Moncada

La delegació de l'Ajuntament de Moncada va visitar li Ambaixada d'Espanya a Bucarest el 27 de gener del 2004. En el centre de la imatge D. Jesús Atienza, ambaixador d'Espanya a Romania.

OBJECTIU.

Este projecte pretén una doble finalitat. D'una banda, el disseny, creació i posada en marxa un Centre d'Empreses adequat a les necessitats de la zona. Per a això es consensuarà el model a implantar entre les diferents administracions públiques implicades i principals agents econòmics regionals.
D'altra banda, crear una xarxa transfronterera d'entitats de suport a les pimes que enllaç el Centre d'Empreses Cahul amb altres d'anàlegs localitzats en l'àrea de Galati (Romania), establint línies duradores i estables de col·laboració tenint en compte l'ingrés de Romania en la Unió Europea cap al 2007.
Al llarg del projecte està previst el foment de contactes comercials de l'empresariat de Moncada aprofitant les interessants oportunitats de mercat que oferixen estos dos països De l'Est d'Europa.

Encuentro en Galati con el ex-presidente de la República de Rumanía Emil Constantinescu


El 24 de gener 2004, la delegació de l'Ajuntament de Moncada va tindre un breu trobada en Galati amb l'expresident de la República de Romania Emil Constantinescu.

SOCIS PARTICIPANTS.

Socis principals:
- Ajuntament de Moncada-PEMSA (València).
- Ajuntament de Cahul (República de Moldàvia).
- Consell Provincial de Galati (Romania).
Soci addicional:
- Consell Provincial de Cahul.
Subcontractista:
- Euro Info Centre de la Cambra de Comerç de Galati.

La delegación del Ajuntament de Moncada

La delegació de l'Ajuntament de Moncada, encapçalada per la seua alcaldessa SRA Concha Andrés Sanchis, junt amb el president del Raion Cahul, Stephan Bratu, en la ciutat de Cahul (Moldàvia), gener del 2004.

DURACIÓ DEL PROJECTE

Este projecte va tindre una duració de 18 mesos a partir de novembre del 2003, estant previst que personal de l'Ajuntament de Moncada es tinguera que desplazar durant 6 setmanes a assessorar sobre la gestió del projecte en les ciutats de Cahul i Galati, així com la formació durant 7 setmanes de quatre funcionaris moldaus a Moncada.

Reunión del comité de dirección de los socios

Reunió del comité de direcció dels socis del projecte celebrada en Cahul (Moldàvia) el 25 de gener del 2004